"[Juha Takkinen] levererar träning, motion och kostrådgivning med hjärta och själ [och är] väldigt påläst och mycket kompetent. K. W., pt-kund"
 

Tjänster

Jag kan erbjuda dig följande tjänster inom personlig träning. För gym och utrustning samarbetar jag med Korpen Linköping (se även priser).
Personlig träning och träningsplanering
• Personlig träning innebär att du har någon som utmanar dig vid varje träningspass; någon som hjälper dig att nå dina mål och som stöttar dig och ger dig motivation. Personlig träning är något för alla, gammal som ung, nybörjare som elitmotionär - för alla som vill nå sina mål! Söker du en bättre hälsa? Bättre resultat? Vill du bli bättre tränad? Vill du gå ner i vikt? Som personlig tränare hjälper jag dig sätta målen och leder dig mot dem.

Effektiv konditionsträning
• Effektiv konditionsträning innebär att du förbättrar och utvecklar din kondition. Du får ett individuellt konditionsträningsprogram anpassat efter dina behov, mål och förutsättningar - kanske ska du träna inför ett lopp? Vill du bli snabbare, uthålligare och mer tekniskt kunnig? Snabbdistans, fartlek, intervaller, mjölksyraträning, uppdelad träning och styrkeuthållighet är några exempel på verktyg jag använder för att skräddarsy ditt träningsprogram. Jag utför också tester av kondition, anpassade efter dina behov och önskemål.

Balans- och koordinationstest
• Balans- och koordinationstestet ger dig en bild av hur god din balans, koordination och kroppsuppfattning är relativt din träning och vardag. Testet anpassas efter dina behov och används sedan för att lägga upp ett optimalt träningsprogram för just dig, där jag använder redskap som till exempel balansboll, balansbräda, hantlar och balansrulle.

Idrottsanpassad träning
• Idrottsanpassad träning passar dig som vill bli snabbare, explosivare, spänstigare, starkare, uthålligare eller vill ha en bättre balans eller koordination i den sport du sysslar med till vardags, som t.ex. golf, slalom, innebandy, fotboll, aerobic, basket, dans eller cykling. Jag gör tester på dig och tillsammans tar vi fram en kravspecifikation relativ din sport där det syns vilka egenskaper du kan förbättra för att förbättra dina resultat. Jag gör sedan ett träningsprogram åt dig för att nå målet.

Kostrådgivning och test av kroppssammansättning
• Kostrådgivning ger dig ökad kunskap och förståelse för vad kosten innebär för dig och ditt välbefinnande. Vi undersöker tillsammans dina kostrutiner och om du får tillräckligt med energi för att känna dig positiv och stark under hela dagen. Tillsammans med test av din kroppssammansättning får du individuella riktlinjer och rekommendationer kring din träning och hälsa samt råd och tips om hur du ska äta i förhållande till din träning och vardag för en god balans.

Rörlighetstest och hållningsanalys
• Rörlighetstest och hållningsanalys ger dig information om hur rörlig och smidig du är i dina leder och muskler. En god hållning är grunden i all träning. Tillsammans med förbättrad rörlighet så hjälper de båda dig att träna med god teknik, vilket ger bäst effekt och du kan undvika fortsatta skador. Kanske har du till exempel ibland ont i ett knä eller i ländryggen när du dansar Zumba? Det kan bero på obalans i din kropp, vilket testerna kan ge en fingervisning om. Efter testerna skräddarsyr jag ett personligt träningsprogram åt dig.Exorlive logo


This website pt.takkinen.se is owned and operated by Juha Takkinen, a licensed personal trainer living in Linköping, Sweden. Ansvarsförhållanden / Disclaimer.